
هر آنچه در سفر به استانبول باید بدانیم
استانبول شهری با قدمت تاریخی طولانی و فرهنگی غنی است. این شهر با نماهای تاریخی، معماری نشأت گرفته از فرهنگ آسیایی و اروپایی و منظرههای چشمگیر، داستانها و ماجراهای بسیاری را روایت میکند. در توریست اپ تلاش کردیم تا هر آنچه در سفر به استانبول باید بدانید را برای شما گردهم آوریم. در این مقاله توضیحات و توصیههایی کلی دربارهی سفر به استانبول خواهید خواند. برای کسب اطلاعات و راهنماییهای بیشتر به مقالات زیر سری بزنید:
- بهترین زمان سفر به استانبول
- قیمت غذاهای خیابانی استانبول
- آنتالیا یا استانبول؟ کدام شهر ترکیه را باید دید؟
- بهترین سواحل استانبول
- تفریحات شبانه استانبول
- بهترین جزیره های استانبول
- کدام شهر توریستی استانبول را باید دید؟
- فستیوال موسیقی استانبول
- بهترین سواحل استانبول
- راهنماس جامع سفر به استانبول
- ۲۰ تا از جاهای دیدنی استانبول
درباره شهر استانبول

درباره شهر استانبول
- جمعیت: ۱۵ میلیون نفر (پرجمعیتترین و بزرگترین شهر ترکیه)
- نامهای پیشین: قسطنطنیه، بیزانتیوم، اسلامبول (اسلامشهر)
- زبان: ترکی
- واحد پول: لیر
- فرودگاهها: فرودگاه استانبول، فرودگاه بینالمللی صبیحه گوکچن (فرودگاه آتاتورک پرواز مسافربری ندارد)
- اختلاف ساعت: ۱:۳۰ جلوتر از وقت ایران
مکان های جغرافیایی در سفر به استانبول
همان طور که میدانید کشور ترکیه مابین اروپا و آسیا قرار گرفته است. بزرگترین شهر ترکیه، یعنی استانبول، در کرانهی غربی این کشور واقع شده و در مرز بین قارهی آسیا و اروپا قرار دارد. شهر استانبول در سواحل دریای مرمره و دریای سیاه و روی تنگهی بسفر بنا شده و تنها شهری در دنیا است که از میان آن دریایی عبور میکند. تنگه بسفر دریای مرمره را به دریای سیاه متصل کرده و استانبول را به دو بخش آسیایی و اروپایی تقسیم میکند.
محلههای توریستی استانبول
آنچه در سفر به استانبول باید بدانید و در گشتوگذارها به کمکتان میآید، محلههای شهر و تقسیمات کلی آن است. منطقهی شهر استانبول تا قبل از سال ۲۰۰۴ استان استانبول خوانده میشد اما از سال ۲۰۰۴ به بعد، مرزهای استان استانبول و کلانشهر استانبول برهم منطبق شدند. این شهر ۳۹ محله دارد و مناطق توریستی آن به ۶ بخش کلی تقسیم میشود:
۱. بخش تاریخی

مسجد سلطان احمد
مسجد سلطان احمد
محله: امین اونو و فاتح
مکانهای دیدنی: موزه باستانشناسی، آب انبار بازیلیکا، مسجد آبی یا مسجد سلطان احمد، بازار بزرگ، ایا صوفیه، حرم، میدان سلطان احمد، قصر توپکاپی، چهارسوی مصر (بازار ادویه)، مسجد سلیمانیه
۲. بخش مدرن

کاخ دلمهباغچه
کاخ دلمهباغچه
محله: بشیکتاش، شیشلی و کاغذخانه
مکانهای دیدنی: کاخ دلمهباغچه، پاساژ چیچک، برج گالاتا، خیابان استقلال، میدان تکسیم، مراکز خرید، خیابان نِویزاده
۳. در امتداد شاخ طلایی

نمای شاخ طلایی از بالا
نمای شاخ طلایی از بالا
شاخ طلایی نام پیشروی تنگه بسفر به درون بخش اروپایی استانبول است که ناحیهی اروپایی شهر را به دو قسمت تقسیم میکند. علت نامگذاری این خور شباهتش به شاخ گاو و تغییر رنگ آن به رنگ طلایی در زمان غروب آفتاب است.
محله: ایوب
مکانهای دیدنی: موزه رحمی کوچ، پارک مینیاتورک، تپه پیر لوتی
۴. سواحل بخش اروپایی تنگهی بسفر

سواحل بخش اروپایی تنگهی بسفر
مرکز خرید ایستنیه
مرکز خرید ایستنیه
محله: ببک، ایستنیه
مکانهای دیدنی: قلعه روملی حصار، خانههای تاریخی، مرکز خرید ایستنیه
۵. کادیکوی در سواحل بخش آسیایی

فنرباغچه مارینا
فنرباغچه مارینا
محله: کادیکوی، فنرباغچه
مکانهای دیدنی: خیابان بهاریه، خیابان بغداد، بالنسواری، فنرباغچه مارینا
۶. جزایر پرنس

جزایر پرنس
شامل ۴ جزیره بزرگ بویوک آدا، بورقاز آدا، هیبلیدیا، کینالی آدا و ۵ جزیره کوچک است.
مکانهای دیدنی: کلیسا جرج مقدس، خانههای چوبی، سواحل تفریحی، درشکهسواری و تور دوچرخهسواری
آنچه در سفر به استانبول باید بدانید
در سفرهای خارج از کشور همواره نکاتی وجود دارد که باید حواستان به آنها باشد. مثلاً مسئله پریز برق که در مکانهای مختلف دنیا متفاوت است و معمولاً فراموشمان میشود. برویم سراغ توصیههایی که باید در سفر به استانبول بدانید :
- پریزهای برق در ترکیه (خداراشکر) مشابه همتاهای ایرانیشان هستند. ولتاژ آنها نیز ۲۲۰ ولت است. پس از این بابت نگرانی نداشته باشید.
- همراه خود لیر داشته باشید. پول خرد نیز به کارتان میآید.
- حمل و نقل از فرودگاه به هتل را از پیش با هتل یا مسئول تور هماهنگ کنید. تاکسیها تا حدی گران هستند. از خطوط اتوبوس هم میتوانید استفاده کنید که همهی آنها را در مطلب «فرودگاه های استانبول» معرفی کردهایم.
- اگر نمیخواهید از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید، حتماً اپلیکیشن Bitaksi را که مشابه اسنپ و تپسی خودمان است، روی گوشی هوشمند خود نصب کنید. هزینههای Bitaksi کمتر از تاکسیهای شهر استانبول است. اگر ویزا کارت یا کارتهای اعتباری بینالمللی داشته باشید، میتوانید هزینههای Bitaksi را به صورت اعتباری پرداخت کنید.
- هرچند که استانبول یک شهر توریستی است و بیشتر کاسبان، انگلیسی دست و پا شکستهای صحبت میکنند، بهتر است برخی از اصطلاحات ترکی استانبولی را پیش از سفر یاد بگیرید. حتماً اپلیکیشن توریست اپ را هم روی گوشی خود نصب کنید. توریست اپ به مترجم صوتی و نوشتاری مجهز است که ۱۰۴ زبان زنده دنیا را برای شما ترجمه میکند.
- برای بازدید از مساجد ترکیه باید حجاب (نسبتاً) اسلامی را رعایت کنید. شانهها، بازوها و پاهای آقایان و خانمها باید پوشیده باشد و معمولاً از خانمها خواسته میشود تا موهای خود را بپوشانند. پس روسری و شال همراه داشته باشید.
- و اما مسئله مهم دستشویی! دستمال توالت و پول خرد همراه خود داشته باشید. اکثر دستشوییهای عمومی هزینه کمی از شما دریافت میکنند. توالتهای زنانه با نام (Bayan) و مردانه با نام (Bey) مشخص شدهاند. برخی از دستشوییهای استانبول به شکل ایرانی و برخی فرنگی هستند.